În același timp, indicele Standard and Poor's 500 a ajuns la un nou nivel record, pe fondul optimismului privind relaţiile comerciale dintre SUA şi China, şi a datelor încurajatoare privind creşterea semnificativă a vânzărilor online, scrie Agerpres.

Acţiunile gigantului Amazon au urcat joi cu 2,5%, după ce Mastercard a publicat un raport care arată că vânzările online au ajuns la un nivel record în timpul sezonului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă.

"Partea importantă este că vânzările online au fost mult mai solide decât ne-am aşteptat. În magazine, nivelul vânzărilor a fost sub estimări, astfel încât vânzările online, şi în principal Amazon, au salvat situaţia", a apreciat John Conlon, director, în cadrul companiei americane People's United Advisors.

Traderii au apreciat informaţiile privind posibilitatea semnării unui acord comercial între SUA şi China la începutul lunii ianuarie.

"Dacă acordul comercial între SUA şi China va fi semnat, va fi stimulată şi creşterea economiei mondiale pe termen lung", a adăugat Conlon.

În debutul şedinţei bursiere de joi, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,28%, la 28.596,22 puncte, în timp ce indicele S&P 500 a înregistrat un avans de 0,36%, la 3.235,03 puncte, un nou nivel record. Indicele Nasdaq Composite a crescut cu 0,53%, la 9.000,10 puncte, depăşind pentru prima dată pragul de 9.000 de puncte.