Din cauza "blocadei" instaurate impotriva WikiLeaks de catre cei doi giganti in domeniul cardurilor bancare, si anume Visa si Mastercard, site-ul "este obligat, in prezent, sa suspende temporar activitatile de publicare" si este necesar sa se lanseze intr-o "colectare activa de fonduri", se arata intr-un comunicat pe care WikiLeaks l-a dat publicitatii la Londra.

Decizia vine dupa ce, in septembrie, site-ul WikiLeaks a scos la licitatie mai multe obiecte asociate cu fondatorul sau, Julian Assange, intr-o noua incercare de a strange fonduri. Printre acestea se numara un laptop, cu pret de pornire 6.000 de dolari, si un pachet de cafea din inchisoare, al carui pret porneste de la 315 dolari.

WikiLeaks la Bucuresti

Presedintele Romaniei nu excludea, in urma cu 3 ani, posibilitatea unui conflict militar cu Federatia Rusa. Aceasta dezvaluire a fost facuta de Wikileaks, care citeaza o telegrama pe care fostul ambasador al SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, ar fi transmis-o Departamentului de Stat.

Potrivit documentul, presedintele roman si-ar fi manifestat ingrijorarea ca Romania ar putea fi provocata de o actiune in forta a rusilor in Transnistria.

Majoritatea surselor de finantare folosite de WikiLeaks au fost blocate dupa ce site-ul a inceput sa publice, in noiembrie anul trecut, un set de documente diplomatice secrete americane.

Citeste si

De ce vocile gadgeturilor sunt de sex feminim. In ce tari Siri, asistenta personala Apple, este..barbat