Aceasta este cea mai mare tranzacţie a anului 2020, care va crea o nouă mega-companie de servicii de date, care va sevi Wall Street şi lumea corporativă, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Acordul creşte miza consolidării industriei serviciilor de informaţii financiare fragmentate, în timp ce companiile se întrec să creeze furnizori de servicii complete pentru a atrage clienţii mari şi a investi în inteligenţă artificală şi învăţarea automată.

Tranzacţia survine după un acord de 27 de miliarde de dolari convenit anul trecut de London Stock Exchange Group, pentru preluarea furnizorului de date financiare Refinitiv de la grupul Blackstone şi Thomson Reuters, compania mamă a Reuters News.

Totodată, acordul presează companii concurente precum Bloomberg, Intercontinental Exchange, Factset Research Systems şi Moody’s de a urmări preluări similare.

Compania de analize financiare IHS Markit are o capitalizare bursieră de aproximativ 36,88 miliarde de dolari, pe baza preţului acţiunilor la închiderea şedinţei de vineri, conform calculelor Reuters.