UKOG, specializata in lucrari de explorare petroliera, a anuntat ca zacamantul descoperit in sudul Angliei ar putea contine rezerve de titei similare cu cele din Marea Nordului.

Titlurile UKOG au inchis in urcare cu 169%. 

"Credem ca am facut o descoperire semnificativa, probabil cel mai important zacamant onshore din Marea Britanie din ultimii 30 de ani, si consideram ca este de importanta nationala", a declarat Stephen Sanderson, directorul general al UKOG, pentru postul BBC. 

Potrivit estimarilor companiei de analize in petrofizica Nutech, zacamantul ar contine 100 de miliarde de barili de titei. 

Zona din jurul Horse Hill, de langa aeroportul Gatwick, ar putea contine 158 de milioane de barili de petrol pe o mila patrata, conform analizelor efectuate de Nutech.  Chiar daca doar o mica parte din aceasta cantitate de titei va putea fi extrasa, importanta descoperirii consta in faptul ca exploatarile din Marea Nordului au produs numai 45 de miliarde de barili de titei in 40 de ani, noteaza BBC. 

Licentele de prospectare de la Horse Hill acopera 55 de mile patrate din bazinul Weald, din sudul Angliei, la care UKOG are o participatie de 20,36%. 

UKOG este o companie mica, care miercuri avea o capitalizare de piata de circa 18,7 milioane de lire sterline (26,6 milioane dolari), inainte ca informatia sa fie facuta publica.