Mesajele au luat amploare pe site-urile de socializare dupa ce o persoana a scris pe Weibo ca liderul nord-coreean a fost ucis: "Cel mai mare lider nord-coreean, Kim Jong-un, a fost asasinat in aceasta dimineata la ora 2:45 ora Beijingului de persoane neidentificate care au intrat in locuinta sa si au fost ucise de garzile de corp ale liderului. La ambasada coreeana din Beijing numarul masinilor creste rapid, acum sunt peste 30, agest gen de grupare de forte nu a fost vazut de mai bine de doi ani. Va rog verificati asta" se arata in mesaj, citat de Reuters.

Zvonurile au ramas neconfirmate, insa au atras multa atentie, odata ce presa a inceput sa le relateze, informeaza Mediafax.

Totusi, numerosi utilizatori ai Twitter, platforma pe care zvonurile au luat amploare, sunt precauti, fiind constienti de faptul ca o stire de asemenea amploare se poate raspandi fara dovezi plauzibile.

Un oficial al Statelor Unite a declarat ca nu au fost gasite dovezi ca liderul nord coreean este mort, scrie CNN.
"Cu acea societate nu poti fi niciodata sigur 100%, dar nu avem nicio dovada a acestei informatii. Este o societate inchisa, dar in acest moment nu credem ca informatia este adevarata", a declarat oficialul.

"Nu este nicio dovada de miscare a fortelor coreene sau de activitate care ar putea fi asociata cu agitatia unei asasinari calculate", a adaugat oficialul american.

Kim Jong-un i-a succedat tatalui sau, decedat la 17 decembrie din cauza unei crize cardiace, la varsta de 69 de ani. Kim Jong-un este nascut la 8 ianuarie, dar Phenianul nu a precizat niciodata care este anul nasterii sale. Expertii care studiaza aceasta tara estimeaza ca are peste 25 de ani si mai putin de 30.

De la moartea tatalui sau, presa oficiala - singura existenta in Coreea de Nord - a lansat o campanie pentru a crea un cult al personalitatii in jurul tanarului conducator, asa cum s-a intamplat anterior si cu tatal si cu bunicul lui.