Pachetul de titluri a fost preluat, printr-un deal, de la firma RHIC Holding, firma inregistrata in Luxembourg, ai carei actionari nu sunt cunoscuti, potrivit unei raportari transmisa pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de intermediarul tranzactiei, firma de brokeraj Carpatica Invest.

Surse din piata hoteliera spun ca firma RHIC este controlata, de fapt, de familia Paunescu.

Asigurare - Reasigurare Astra a mai cumparat vineri un pachet de 0,03% din actiunile Intercontinental, pentru 27.000 de lei.

Adamescu detinea anterior deal-ului de miercuri un pachet reprezentand 15,71% din titlurile Intercontinental, prin intermediul The Nova Group Investments Romania. In actionariat se mai regaseste firma Lido, aceasta controland 11,8% din titlurile Intercontinental.

Familia Adamescu a cumparat in urma cu cinci ani, pentru 10 milioane de euro, hotelul de cinci stele Rex din statiunea Mamaia. Hotelul a fost preluat de la Viorel Paunescu

Hotelul Intercontinental este un hotel de 5 stele din Bucuresti, amplasat in Piata Universitatii. Cladirea a fost construita intre anii 1968 si 1970, dupa planurile arhitectilor Dinu Hariton, Gheorghe Nadrag si I. Moscu si este una dintre cele mai inalte cladiri din tara, fiind totodata si un simbol al Capitalei.

Intercontinental a fost cea mai inalta cladire din Romania pana in 2004, cand in apropierea Pietei Victoriei s-a construit turnul Bucharest Tower Center, inalt de aproape 120 de metri.

Hotelul InterContinental are 283 de camere si apartamente si este singurul din Bucuresti cu o sala de conferinte si un centru de sanatate cu piscina aflate la 80 de metri inaltime. Apartamentul Imperial este singurul din Capitala dotat cu sauna si pian.

In 2007, hotelul a trecut de la un contract de tip franciza la un contract de management cu lantul Intercontinental Hotels Group.