Declinul maxim atins de cotatia Kodak pe parcursul sedintei de vineri a fost de 68%.

Compania a publicat, vineri, un comunicat in care anunta ca a angajat firma de avocatura Jones Day, specializata in restructurare, dar ca "intentioneaza sa-si respecte toate obligatiile si nu are planuri de a intra in faliment".

Actiunile Kodak s-au prabusit vineri, dupa ce Bloomberg a informat ca producatorul de echipamente fotografice analizeaza declansarea procedurilor de faliment.

Valoarea de piata a Kodak a ajuns vineri la un minim de aproape 210 milioane de dolari, de la maximul de 31 miliarde de dolari, estimat in februarie 1997.

Capitalizarea Kodak a revenit luni la aproximativ 374 milioane de dolari.

Pana sa se decida asupra numelui Kodak, in 1892, fondatorul companiei si a aparatului de fotografiat care ii poarta numele, George Eastman, a incercat diverse combinatii de cuvinte care incepeau si se terminau cu litera „K”, fiind fascinate de aceasta litera. Eastman credea ca numele perfect trebuia sa fie usor de memorat si de pronuntat, sa nu poata fi comparat cu nimic altceva, sa fie original.

Eastman Kodak are o traditie ce dateaza de peste 100 de ani, fiind astazi asociata cu lumea fotografiei si a culturii populare. Cunoscuta indelung timp pentru gama sa larga de produse fotografice, Kodak se reorienteaza astazi pe doua piete principale, si anume: fotografia digitala si imprimarea digitala.

Citeste si:

Si-a crescut cifra de afaceri de 86 de ori in trei ani. Antreprenorul roman care investeste peste 7 mil. euro in scaune pentru copii

Prima victorie pentru BlackBerry. Apple pierde suprematia pe cea de-a doua piata de telefonie din lume