Consiliul de Administratie al BVB a aprobat pe 8 august parametrii de market maker pentru actiunile celor cinci companii straine, informeaza Mediafax.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville, printre actiunile respective regasindu-se Microsoft, Google, McDonald's, Apple, Intel si Coca-Cola. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si actiuni emise de noua companii europene, printre care Adidas, Deutsche Telekom, E.On si Heineken.

Tradeville este market maker pentru actiunile celor 20 companii straine tranzactionate la sectiunea ATS International, astfel ca investitorii au contraparte, fie ca vor sa vanda sau sa cumpere titlurile respective.

Tranzactionarea pe ATS permite micilor investitori sa cumpere pachete mai mici actiuni, la costuri mai reduse decat daca ar vrea sa achizitioneze direct de pe o bursa externa, unde de regula pachetele de titluri sunt mai mari. Casa de brokeraj intentioneaza sa aduca pe ATS si actiunile retelei de socializare Facebook.

Tradeville cerea Bursei in urma cu trei luni sa prelungeasca programul de tranzactionare cu patru ore si 30 de minute, pana la ora 23:00, pentru actiunile companiilor americane aduse de firma pe sistemul alternativ.

In prezent, programul de tranzactionare pentru instrumentele structurate si actiunile listate pe sistemul ATS se incheie la ora 18:30, in timp ce transferurile pe celelalte segmente de piata de la BVB sunt oprite la ora 16:45.