Listarea Facebook, pentru care nu a fost avansata o data exacta, dar care ar putea avea loc in luna mai, este de departe cea mai importanta listare din acest an in SUA.

Cea mai populara retea de socializare din lume a inceput deja oferta de actiuni in vederea listarii prin care vrea sa stranga 5 miliarde de dolari de la investitori.

Pentru ca si romanii sa poata investi in actiunile Facebook, cea mai simpla si ieftina solutie este listarea actiunilor pe sistemul alternativ de tranzactionare ATS al BVB, asa cum s-a intamplat si cu actiunile Danone, Dior sau L'Oréal, companii listate pe burse straine, dar care se pot tranzactiona si la Bucuresti dupa ce casa de brokeraj Tradeville le-a adus la tranzactionare pe ATS.

"Strategia noastra este de a oferi investitorilor romani actiuni americane care pot reprezenta alternative viabile, intr-o formula de tranzactio­nare pe care deja o cunosc. Astfel, dorim sa aducem pe BVB actiunile a zece companii ame­ricane cand modificarile Codului BVB - operator de sistem - vor permite. Selectia actiunilor are la baza si un chestionar realizat in randul clientilor nostri. Facebook se bucura de notorietate, insa nu este unicul criteriu pe care il luam in considerare. Decizia de a oferi investitorilor romani pe bursa de la Bucuresti actiunile retelei de socializare o vom lua dupa ce compania va fi listata in SUA, moment in care va fi posibila si aducerea titlurilor acesteia pe sistemul alternativ al BVB", a spus Victor Stanila, PR manager la societatea de brokeraj Tradeville.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.