Opera de arta a pictorului italian, intitulata "Sacra Converzatione: Madonna si Pruncul cu Sf. Luc si Sf. Ecaterina de Alexandria", a fost realizata in 1560.

Tabloul care-i infatiseaza pe Madonna, Iisus si pe cei doi sfinti a fost vandut in cadrul unei licitatii organizate joi, de Casa Sothby`s, la New York. Colectionarul picturilor lui Titian a licitat telefonic pentru tablou, pe care l-a cumparat pentru fabuloasa suma de 16,9 milioane de dolari.

El a daramat astfel recordul stabilit in urma cu 20 de ani, in cadrul unei licitatii organizate de Christie`s, cand una din operele de arta semnate de Titian s-a vandut pentru suma de 13,6 milioane de dorlari.

Licitatia organizata de Sothby`s a avut incasari de aproape 80 de milioane de dolari, peste estimarile facute initial.

Titian, pe numele sau adevarat Tiziano Vecelli, este un pictor italian care a trait in secolul al XVI-lea, unul din cei mai prestigiosi portretisti si, cu siguranta, cel mai influent.

Artistul dezvolta un stil personal al culorilor, care erau aplicate foarte rapid, imprecis chiar, fara alte schite in prealabil.

Printre cele mai cunoscute picturi ale sale se numara „The Sun Amids Small Stars”, care aduce aminte de finalul lui Dante din comedia “Paradisul” si “Venus with a mirror”, tablou cu care Titian a participat la o dezbatere despre muzica.