Banca americana de investitii trebuie mai intai sa determine viabilitatea listarii Formula 1, iar bursa vizata va fi cel mai probabil cea de la Singapore.

Directorul general al Formula Unu, Bernie Ecclestone, a declarat in noiembrie ca grupul ar trebui sa se listeze la Singapore pentru a profita de interesul tot mai ridicat al Asiei pentru acest sport.  Ecclestone a mai spus atunci ca fondul britanic de capital privat CVC Capital Partners, care a cumparat in 2006 participatia majoritara la Formula Unu, ar avea mai mult de castigat daca ar lista organizatia la Singapore, in loc sa o vanda. 

Formula 1 se bazeaza pe Asia si Orientul Mijlociu pentru cresterea afacerilor, pe fondul problemelor economice si financiare din Europa.

Circuitul mondial organizeaza acum curse Grand Prix in India, China, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud si Singapore. Franta nu mai gazduieste un mare premiu din cauza costurilor, iar Italia si Germania au renuntat la cate una dintre cele doua curse organizate anual in fiecare tara. 

CVC a devenit actionarul majoritar al Formula Unu in 2006. Organizatia are 200 de angajati si vanzari anuale de 1,17 miliarde euro, potrivit celor mai recente informatii. 

Fondul britanic si echipele de Formula Unu negociaza termenii viitorului acord comercial pe trei ani, cel existent expirand dupa sezonul 2012, care a inceput duminica la Melbourne. Pentru sezonul 2012 mai sunt programate 19 intreceri Grand Prix. 

Singapore a intrat in circuitul F1 in 2008, guvernul sprijinind dezvoltarea unui Grand Prix local pentru a atrage turisti. In 2007, guvernul de la Singapore anunta ca va finanta 60% din costurile organizarii unui Mare Premiu local.  CVC a platit in 2006 1,6 miliarde de lire sterline pentru participatia majoritara la Formula Unu, preluata de la Bernie Ecclestone si banca germana BayernLB, care ii confera drepturile comerciale asupra sportului.  Achizitia a starnit controverse, bancherul BayernLB responsabil de vanzarea actiunilor detinute de banca la Formula Unu fiind acuzat ca a primit mita pentru a autoriza finalizarea tranzactiei fara un proces adecvat de evaluare, scrie Mediafax.