Site-ul social media cu 845 de milioane de utilizatori nu a raportat data prevazuta a tranzactiei care se anunta a fi cel mai important eveniment financiar al anului pentru pietele bursiere, depasind cu mult operatiunea Google din 2004 (1.67 miliarde de dolari).

"Nu am construit servicii pentru a castiga bani, am castigat bani pentru a construi servicii mai bune", a declarat patronul fondator al Facebook, Mark Zuckerberg, intr-o scrisoare adresata investitorilor care a insotit dosarul.

La aproape opt ani de la lansarea retelei, intr-o camera de camin a Universitatii Harvard, acesta revendica o cifra de afaceri anuala de 3,71 de miliarde de dolari pentru 2011, dublata intr-un an. Castigurile au fost de 668 milioane de dolari.

Facebook nu a indicat in dosarul inaintat autoritatilor bursiere numarul de actiuni pe care intentioneaza sa le vanda sau pretul lor, scrie si Bloomberg.

Citeste si:

Confesiunile unor fosti angajati de la Facebook: Cum e sa lucrezi, de fapt, pentru Zuckerberg

Conversatia in care Mark Zuckerberg punea la cale lansarea Facebook. Ce ii marturisea studentul de la Harvard prietenului sau cel mai bun 

Imbogatita de Facebook. Povestea femeii care ar putea ajunge cea mai bogata din lume datorita retelei de socializare