Indicele Dow Jones Industrial Average a coborat la finalul sedintei cu 1,14%, iar S&P 500 a pierdut 1,25%, in timp ce Nasdaq Composite a scazut cu 1,34%. 

Declinul de pe Wall Street a urmat deprecierii monedei euro la un nou minim al ultimelor 11 luni fata de dolar, sub pragul de 1,3 dolari, temerile legate de criza datoriilor de stat declansand un val de vanzari.

Volatilitatea a fost accentuata de volumul redus de tranzactionare caracteristic perioadei. 

"Se pare ca deprecierea euro, spargerea acelui prag de 1,3 dolari, a facut investitorii sa apese pedala vanzarilor. Este insa o reactie oarecum exagerata, deoarece rulajul este redus, iar declinul ar putea dura o singura zi", comenteaza un analist american. 

Bursa de la New York a urcat saptamana trecuta cu 5%, datorita datelor pozitive din economia SUA, care au impins in plan secund criza din zona euro.  Atentia investitorilor a revenit insa asupra Europei in lipsa unor noi semnale privind revenirea economica a Statelor Unite. 

Indicele S&P 500 a urcat cu 10,5% in acest trimestru, dar este in scadere cu 0,6% pe ansamblul anului. Piata Nasdaq a pierdut 2,4% in 2011, scrie Mediafax.