Pe primele doua locuri se mentin mexicanul Carlos Slim Helu, cu 74 miliarde de dolari, si cofondatorul Microsoft, Bill Gates, cu 63,6 miliarde de dolari.

Ortega, care i-a luat saptamana trecuta locul al treilea lui Buffet in Indicele Miliardarilor realizat de Bloomberg a cedat pozitia presedintelui Berkshire Hathaway dupa ce actiunile Inditex au scazut vineri cu 1,8%. Buffet are acum o avere de 45,5 miliarde de dolari, iar Ortega de 44,8 miliarde de dolari.

"Bursa a cam stagnat saptamana trecuta. Draghi nu a mai spus nimic, iar majoritatea liderilor sunt pe undeva in costum de baie", a afirmat Jack Ablin, director pentru investitii la BMO Harris Private Bank din Chicago, care are sub administrare active de circa 60 de miliarde de dolari.

Indicele S&P 500 a inchis vineri in urcare pentru a sasea sedinta consecutiv, cea mai lunga perioada de evolutie pozitiva incepand din 2010, in contextul speculatiilor ca Rezerva Federala Americana va lua noi masuri de stimulare a economiei. S&P 500 a urcat cu 1,07% saptamana aceasta.