Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,5% in debutul sedintei de tranzactionare. 

Indicele sectorului bancar este in crestere cu 1%, iar cel al sectorului minier cu 0,7%. 

"Investitorii baga bani in piata pe termen scurt, in actiuni miniere si bancare, in functie de fluxurile de stiri. Nimeni nu vrea sa riste prea mult. Anticipam ca actiunile miniere vor merge bine datorita datelor din China, insa investitorii vor urmari in continuare datele economice", comenteaza un analist londonez. 

Bursele din Asia au scazut miercuri, datele macroeconomice din SUA temperand optimismul ca cea mai mare economie a lumii ar putea depasi fara probleme grave dificultatile propagate de criza datoriilor de stat din zona euro.  Rezultatele optimiste ale sondajelor din industria manufacturiera a Chinei nu au reusit sa antreneze optimism in piete, informeaza Mediafax.

Indicele MSCI al burselor asiatice din afara Japoniei a coborat cu 0,3%, insa indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in urcare cu 0,1%, investitorii considerand ca numeroase actiuni japoneze se tranzactioneaza la preturi subevaluate. 

In SUA, bursa de la New York a inchis marti in stagnare, cu variatii usoare ale principalilor indici, dupa ce au crescut cu aproximativ 4% in ianuarie, cea mai buna luna din octombrie 2011, datorita optimismului ca economia americana nu va fi afectata sever de turbulentele din zona euro. 

Indicele Dow Jones a inchis in scadere cu 0,2%, S&P 500 a pierdut 0,1%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,1%.