In acelasi timp, ieri a expirat si termenul pentru evaluarea membrilor cabinetului, tot pe aceasta tema. De astazi, cei care stau prost la acest capitol ar trebui sa plece din guvern, asa cum avertiza presedintele Traian Basescu, atunci cand a avansat data de 30 iunie.

Scrisoarea sosita de la Bruxelles trage concluzii deloc favorabile.

"Comisia ramane foarte îngrijorata cu privire la absorbtia financiara foarte scazuta a fondurilor structurale si de coeziune in Romania, care a atins abia 3%, o foarte mica îmbunatatire de la precedentul 2% indicat în scrisoarea mea precedenta"
, se arata in scrisoarea lui Jose Manuel Barroso catre Emil Boc.

"E important ca pentru perioada urmatoare, cand Romania va avea sume de bani mai importante decat in perioada actuala si pentru dezvoltare regionala si pentru agricultura si dezvoltare rurala, sa-si stabileasca deja de pe acum obiectivele (...) E nevoie de o abordare strategica pe termen lung, dar nu doar pe hartie ci asumata politic, asumata politic de toate partidele de pe scena politica", sustine Dacian Ciolos, comisar european pe agricultura.

Termenul dat de Seful Statului, pana la care ministrii aveau timp sa mai atraga fonduri europene a expirat ieri. Premierul a evitat sa spuna vor fi trasi la raspundere.

La capitolul atragere de fonduri, cel mai slab minister este cel al transporturilor, condus de Anca Boagiu. Nici seful de la interne, Traian Igas nu sta foarte bine.

"N-as spune ca sunt multumit intru-totul, dar trebuie sa recunosc ca s-au atras sume importante din banii europeni, in special pentru pregatirea profesionala si dezvoltarea capacitatii administrative", a spus ministrul de interne, Traian Igas.

Ministrul mediului nu sta nici el pe roze, dar are o explicatie.

"In ceea ce priveste absorbtia, care este atributul si responsabilitatea autoritatilor locale, asa este, din pacate nu stam foarte bine"
, a fost explicatia lui Laszlo Borbely.