Americanul joaca la bursa din 1928, iar pasiunea pentru pietele de capital il caracterizeaza si acum, la cei 106 de ani de viata pe care i-a implinit luna aceasta.

Jucatorul le-a declarat jurnalistilor de la CNN ca nu urmareste mereu indeaproape ceea ce se intampla pe burse, desi detine un Terminal Bloomberg pe biroul sau (un sistem electronic realizat de Bloomberg L.P. care permite specialistilor financiari sa acceseze toate serviciile companiei, monitorizand astfel, in timp real, evolutia pietelor de capital). Kahn urmareste insa, in mod constant, evolutia actiunilor pe care le detine la cele 20 de companii.

Varstnicul american nu a avut dintotdeauna un Terminal Bloomberg ori telefon mobil, dar a fost prezent la toate schimbarile economice si tehnologice care au avut loc, de-a lungul timpului, pe Wall Street.

„Cand am patruns eu pe Wall Street, prin anii `28/`29, era mai mult un joc de-al oamenilor bogati – nu ca eram eu bogat, dar vreau sa spun ca bursa era destinata doar bancherilor, companiilor de asigurari, transporturi sau de utilitate publica”, a explicat traderul intr-un interviu acordat televiziunii americane. „Acum bursa nu mai este destinata doar oamenilor bogati. Este un business la care are acces oricine”, a adaugat Irving Kahn.

Citeste si:

Euro a scazut la minimul ultimilor 10 ani fata de yen si la cel mai redus nivel din ultimele 12 luni in raport cu dolarul

Fiul lui Steve Jobs preia stafeta de geniu. Baiatul parintelui Apple si-a ales viitoarea meserie FOTO + VIDEO