John Paulson, in varsta de 55 de ani, s-a imbogatit in 2007 cand a pariat pe prabusirea pietei imobiliare si pe cresterea cotatiei aurului. Asa ca, pana acum cateva saptamani, fondul sau de investitii administra 38 de miliarde de dolari. Insa, turbulentele recente de pe pietele bursiere l-au facut sa piarda circa 3 miliarde de dolari si asta nu e tot. A pierdut inca 500 de milioane de dolari pentru ca, la inceputul anului, a cumparat 25 de milioane de actiuni HP, la pretul de 44,70 de dolari.

HP catre Apple: "Ai castigat!". Compania renunta la sistemul webOS si la tablete si urmeaza modelul IBM

Cum cotatia acestora a scazut cu circa 20% dupa anuntul potrivit caruia compania va renunta la divizia de PC-uri, specialistii citati de Wall Street Journal se asteapta ca valoarea acestora sa scada si mai mult.

HP, cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a anuntat saptamana trecuta ca a decis analizarea unor alternative strategice, intre care separarea partiala sau totala a diviziei de PC-uri. Calculatoarele personale sunt devansate in prezent de telefoanele multifunctionale, asimilabile cu niste calculatoare de buzunar, si de tablete precum iPad-urile produse de Apple.

Valoarea unuia dintre fondurile administrate de el a scazut cu mai mult de 30% de la inceputul anului si pana acum, comparativ cu o scadere de doar 6,1% a unui fond administrat de alta companie.

Citeste si

Lupta pentru petrol. Rebelii au ajuns la Tripoli. Ce spune Obama si cum sunt influentate bursele

SMS-urile devin istorie. Skype cumpara serviciul GroupMe