Cele doua tari sunt pregatite sa sustina Fondul Monetar International (FMI), dar sunt necesare noi eforturi din partea tarilor zonei euro, a declarat ministrul de Finante al Japoniei, Jun Azumi, dupa intalniri cu vicepremierul chinez Wang Qishan si ministrul de Finante, Xie Xuren.

"Am convenit ca tarile europene trebuie sa faca mai mult, chiar daca situatia, inclusiv Grecia, se indreapta intr-o directie buna. Ne putem astepta la o cerere din partea FMI catre un grup de state ce include SUA, Japonia si China. Am stabilit ca Japonia si China sa se coordoneze indeaproape si sa raspunda in comun FMI", a spus Azumi dupa intrevederea de la Beijing.

Fondul vrea sa obtina de la statele membre aproape 600 de miliarde de dolari pentru a putea face fata crizei din zona euro, dar tarile din afara uniunii monetare vor ca europenii sa contribuie la rezolvarea crizei cu mai multi bani.

China si Japonia nu au discutat valoarea unui sprijin financiar pentru FMI, chiar daca un oficial din Ministerul de Finante de la Tokio a declarat ca statul nipon este dispus sa contribuie cu o suma "considerabila".

Citeste si:

"Un profesor in democratie". Cine este Joachim Gauck, urmatorul presedinte al celei mai mari economii europene