O parte a brokerilor concediati de MF Global au aflat vestea prin email sau de la televizor. Concedierea are efect imediat, a anuntat lichidatorul MF Global, insa 200 dintre cele aproape 1.100 de persoane concediate ar putea fi ulterior reangajate pentru a ajuta la vanzarea activelor.

Momentul este cat se poate de prost pentru fostii angajati ai MF Global, scrie Reuters. Nu numai ca somajul din Statele Unite se afla la un nivel ridicat, de aproape 9%, dar alte firme de pe Wall Street au efectuat concedieri in ultima perioada, ca urmare a declinului profiturilor si reglementarilor mai stricte.

Directorul MF Global, Jon Corzine, si-a prezentat demisia de la conducerea companiei la inceputul acestei luni si a anuntat ca nu va cere plata a 12 milioane de dolari la care avea dreptul intr-o astfel de situatie, conform contractului.

MF Global, cu sediul in New York, a anuntat, la sfarsitul lunii octombrie, ca a cerut protectia legii falimentului din cauza pierderilor inregistrate ca urmare a expunerii la criza datoriilor suverane din Europa. Compania a declarat datorii de 39,7 miliarde de dolari si active de 41 de miliarde de dolari in cererea de protectie fata de creditori depusa luni la un tribunal din Manhattan.

Dupa numai cateva zile, CNN a anuntat, citand surse, ca FBI si procurori federali ai SUA investigheaza modul in care au disparut de la MF Global fonduri de aproximativ 600 de milioane de dolari apartinand clientilor, inainte de intrarea companiei de brokeraj in faliment.

Citeste si:

Bancile din Europa ar putea vinde active de 3 trilioane de euro pentru a-si consolida capitalul

Back-up city. Tara care isi construieste o capitala de rezerva, de frica unui dezastru natural