"Dupa mai multe saptamani de speculatii, Zynga, producatorul FarmVille, CityVille si alte jocuri destinate Facebook, a facut cerere pentru o oferta publica care ar putea evalua compania pana la 20 de miliarde de dolari", au declarat surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

Persoane apropiate situatiei estimeaza ca Zynga ar putea obtine pana la doua miliarde de dolari prin listarea care ar evalua compania la 20 de miliarde de dolari.

Zynga a raportat pentru anul trecut un profit net de 91 milioane de dolari, la venituri de 597 milioane dolari, in crestere de la pierderi de 53 milioane de dolari si venituri de 121 milioane de dolari in 2009.

"Rata lor de crestere este uimitoare", a declarat Michael Pachter, analist la firma Wedbush Securities.

In raportul financiar al Zynga se arata ca veniturile companiei provin aproape exclusiv din vanzarea de produse virtuale, prin intermediul jocurilor online gratuite, sistem putin folosit in SUA, dar obisnuit in China si Coreea de Sud.

O serie intreaga de bunuri virtuale pot fi achizitionate cu bani reali prin intermediul jocurilor Zynga, precum tractoare in FarmVille, care ajuta jucatorii sa creasca productivitatea terenurilor cultivate, sau energie in cazul CityVille, care permite participantilor sa construiasca structuri sau sa faca alte activitati.