Christopher Slowinski, proprietarul unei magazin de bijuterii: "Diamantele au o rata de apreciere foarte buna. Undeva in jur de 6-7 procente in fiecare an. Da, sunt solutia perfecta pentru a lupta impotriva inflatiei. In plus, diamantele sunt mai scumpe, dar si mai stabile. Pretul aurului a scazut in ultima perioada cu 30 de procente, in timp ce diamantele au avut o crestere sustinuta"

Totusi, avertizeaza expertii, aveti grija la calitate. Cele mai valoroase sunt, fara indoiala, cele colorate. Un diamant roz, care va fi licitat in noiembrie la Geneva, este estimat la 60 de milioane de dolari.

Mahyar Makhzani, manager al unui fond de investitii : "Valoarea diamantelor colorate sta in raritatea lor. Pretul acestora nu a scazut niciodata in ultimii 50 de ani"

Nu trebuie neglijat, insa, un mare risc: aceste pietre pretioase sunt prada preferata a hotilor. Asta vara, pe Riviera franceza, au avut loc o serie de jafuri in care au disparut bijuterii cu diamante in valoare de zeci de milioane de euro. Inclusiv unele pregatite pentru defilarea de pe covorul rosu, la Festivalul de film de la Cannes.