Potrivit Business Insider, Sheryl Sandberg detine 34 de milioane de actiuni la Facebook, iar la un pret pe actiune de 23,21 dolari, numarul doi in companie, dupa Zuckerberg, ar avea o avere de peste 790 de milioane de dolari.

Avand in vedere ca 15 milioane de actiuni sunt pastrate pentru plata taxelor, restul i-ar aduce lui Sandberg, daca le-ar schimba in bani, peste 417 milioane de dolari.

Sheryl Sandberg este cea mai cunoscuta figura de la Facebook, dupa cea a cofondatorului Mark Zuckerberg. Si daca Zuckerberg detine 24% din companie, surse din interior sustin ca pentru a atrage specialisti bine cotati, cofondatorii le-au promis o parte din firma.

Cand Sandberg a fost angajata, in 2008, directorii erau recompensati cu 1% din companie, iar cei cu functie de vicepresedinte primeau de 5 ori mai mult.

Inainte de a veni la Facebook, Sandberg nu era o necunoscuta. Lucrase pentru Google, la departamentul de publicitate, si alte companii incercasera sa o recruteze pentru functia de CEO.

Potrivit surselor citate de Business Insider, Sandberg ar fi putut primi la angajare cel mai probabil 1,25% din companie. Anul trecut, a avut un salariu de baza de 295.833 de dolari, cu un bonus de 86.133 dolari.