La sfarsitul anului 2009, Fondul avea lichiditati de 2,15 miliarde lei.

Fondul Proprietatea estima in luna noiembrie 2010 ca va incheia anul cu un profit net 194,93 milioane lei, iar pentru acest an a bugetat un castig net de 207 milioane lei.

Rezultate financiare preliminate pentru anul trecut vor fi transmise Bursei la 15 februarie.

La finele anului trecut, Fondul avea active de 15,328 miliarde de lei (3,6 miliarde euro), cu 600 milioane de lei (sau 3,6%) mai reduse fata de luna precedenta din cauza unor schimbari intervenite in modalitatea de evaluare a unor participatii din portofoliu.

Metes a amintit sambata ca administratorul Fondului Proprietatea are imputernicire inca din luna septembrie de la actionari sa rascumpere maximum 9,98% din titlurile FP, pentru stabilizarea pretului la bursa, si a precizat ca tranzactiile vor fi facute publice.

Actiunile vor fi rascumparate de pe piata la preturi cuprinse intre 0,2 lei/titlu si 1,5 lei/titlu, potrivit programului de rascumparare. Programul va putea incepe dupa primele 20 de sedinte de tranzactionare cu actiunile FP si se va incheia pe 1 martie 2012.

Titlurile rascumparate vor fi platite din profitul distribuibil pe care il are FP sau din alte rezerve inscrise in ultima situatie financiara anuala.

Intrebat daca fonduri administrate de Franklin Templeton au cumparat sau vor sa cumpere actiuni la Fondul Proprietatea, Metes a spus este analizata aceasta posibilitate.

"Suntem intr-un proces de review intern (analiza interna, n.r), sa vedem daca fondurile Franklin Templeton ar putea sa cumpere actiuni la Fond. Cautam o solutie, sa vedem daca eventuale achizitii ar duce la un conflict de interese", a explicat Metes.

El a adaugat ca nu ar vrea sa apara discutii ca Franklin Templeton tine pretul ridicat si intervine pentru a incasa un comision de administrare mai mare.

Comisionul de administrare a Fondului Proprietatea incasat de Franklin Templeton este calculat in functie de media capitalizarii FP din ultimele 90 de sedinte bursiere din fiecare an si reprezinta 0,479% din aceasta valoare.

Actiunile FP au inchis sesiunea de vineri la un pret de 0,63 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea Fondului este de 8,68 miliarde de lei (2 miliarde euro).