Actiunile Google, tranzactionate pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au inregistrat in sedinta bursiera de marti un rulaj de 113.151 lei, valoare ce a determinat intrarea in top 10 titluri schimbate la BVB.

Investitorii au mai preferat si titlurile SAP, a caror valoare s-a ridicat la 104.500 lei. In schimb, tranzactiile cu actiunile BRD - Groupe Societe Generale au inregistrat o valoare de 105.989 lei, iar ale Bancii Transilvania - 102.267 lei.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ al BVB, unde sunt disponibile numai 20 de titluri internationale, depaseau la ora 17.30, cand piata era inca deschisa, valoarea de 309.080 lei, in timp ce pe segmentul Rasdaq, care listeaza 1.134 emitenti locali, la finalul sedintei bursiere, s-au inregistrat rulaje de aproape 264.049 lei.

Cresterea de viteza a ATS a avut loc odata cu listarea primelor companii americane in urma cu o luna, in timp ce RASDAQ-ul are 16 ani de existenta si a fost rezultatul procesului de privatizare in masa. Se asteapta ca pana la finalul zilei volumele sa creasca in favoarea ATS.

Avand in vedere acest volum Tradeville, casa de brokeraj care a adus companiile internationale la BVB, actioneaza in perioada urmatoare in doua directii:

-    Cresterea numarului companiilor americane tranzactionate la BVB;

-    Extinderea programului pentru companiile americane de la 2 ore la 8 ore pentru a acoperi orarul de tranzactiaonre ale NYSE / NASDAQ, cele doua mari burse americane.

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.

Tradeville a fost prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online. Clientii Tradeville au posibilitatea de a alege urmatoarele instrumente: actiuni, obligatiuni, contracte futures, options sau CFDs pe marile piete internationale.