"Prin hotararea pronuntata in data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea formulata de reclamanta Ioana Sfiraiala, de constatare a nulitatii absolute a hotararii 1 din 6 septembrie 2010 a Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor (AGEA) a Fondului Proprietatea, prin care au fost schimbate actele constitutive si a fost ales ca administrator unic Franklin Templeton Investment Management Limited Londra - Sucursala din Romania, impreuna cu noua conducere a Fondului", au declarat surse din magistratura, citate de Mediafax.

Hotararea Tribunalului este definitiva si executorie, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Prin decizia 1 a AGA din 6 septembrie 2010 de la Fondul Proprietatea, actionarii au aprobat modificarea actului constitutiv al FP, prin schimbarea sistemului de administrare, de la Consiliu de Supraveghere si Directorat la societate de administrare a investitiilor.

Prin decizia Tribunalului Bucuresti, practic, din data de 21 decembrie 2011, Fondul Proprietatea revine la vechiul statut, iar administrator al societatii este din nou Ionut Popescu, afirma sursele citate.

Avocata Ioana Sfiraiala, actionar al Fondului Proprietatea, a contestat in octombrie 2010 in instanta o parte dintre deciziile AGEA de la Fond in care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocand ca proiectul de modificare a actului constitutiv al Fondului nu a fost publicat in termenul legal, de 30 de zile inainte de AGA.

Ea considera ca numirea companiei Franklin Templeton Investment Management Londra administrator la FP este nula, intrucat era conditionata de modificarea actului constitutiv al Fondului.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.