Art Cashin, director de operatiuni la bursa din New York, reprezinta o legenda a Wall Street-ului.  Angajat imediat dupa liceu pe celebra strada din New York, Art a lucrat peste 50 de ani la bursa si este, mai ales, recunoscut pentru celebrul sau newsletter zilnic “Cashin’s Comments”.

Apare, de asemenea, frecvent, la televiziunile cu caracter economic, in special la CNBC, unde vorbeste despre pietele financiare. Astazi, Art Cashin este una dintre cele mai respectate figuri din finante.

Crescut in nordul New Jersey-ului, Cashin provine dintr-o familie cu o situatie financiara precara. Din aceasta cauza nu a avut posibilitatea sa urmeze decat liceul, unde a ajuns dupa ce a primit o bursa de la pastorul bisericii. Acesta ii cumpara lui Cashin si carti si uniforma.

I-a murit tatal cand inca era la scoala, astfel ca dupa terminarea liceului a fost nevoit sa castige bani pentru a-si intretine familia, asa ca s-a angajat pe Wall Street. Prima slujba pe care a avut-o a fost aceea de secretar la compania Thomson & McKinnon, in anul 1959.

A vrut sa se faca cantaret. Ray Charles a semnat in locul lui cu casa de discuri ABC

A fost la un pas de a parasi Wall Street-ul pentru a-si urma visul de a deveni un cantaret celebru. In 1960, a facut parte dintr-o trupa de folk. Au fost audiati de casa de discuri ABC Paramount, dar aceasta a semnat cu un alt artist, promitandu-le ca daca acesta nu se dovedeste a fi bun, trupa lor va fi promovata in locul lui. Artistul cu care semnase ABC era Ray Charles.

Dupa doar cinci ani de la angajare, Cashin a devenit asociat la firma P.R. Herzig & Co, devenind astfel, al 23 de ani, cel mai tinar trader de pe Wall Street. In anul 1980, Cashin a devenit broker la compania Paine Webber, care, in 2000, a fuzionat cu UBS.

Devenind un broker de succes pe Wall Street, Cashin si-a dedicat o mare parte din timp si din bani operelor de caritate. A creat o asociatie de intrajutorare si un program prin care a hranit, de-a lungul anilor, mii de familii de sarbatori.

Ofera masa de Craciun pentru peste 185.000 de saraci si a dat supravietorilor atacurilor de la WTC peste 6 mil. dolari

Totul a inceput in 1982, cand a servit cina de Ziua Recunostintei la restaurantul din World Trade Center pentru peste 400 de familii. Fondul pentru Cina de Craciun pe care l-a creat in 1982, hraneste si acum sute de oameni pe durata sarbatorilor. In 2006, fondul oferea mancare pentru peste 185.000 oameni.

In 1998 a fost devastat de moartea sotiei, care a pierdut lupta cu cancerul. In ziua atacurilor de la World Trade Center, din septembrie 2001, a ajuns de doua ori in zona pentru a-i ajuta pe supravietuitori.

Imediat dupa atacul celui de-al doilea avion, el si fiul sau Peter, care lucra de asemenea pe Wall Street, au plecat cu barca pe raul Hudson spre New Jersey. Imediat dupa atacuri, a adoptat Fondul pentru Eroii Cazuti, prin care a distribuit bani familiilor care au pierdut cate un membru in atentate. Pana in prezent, fondul a acordat ajutoare de peste 6 milioane de dolari.

A impus traditia colindelor in seara de Ajun pe Wall Street

In prezent, Cashin este in continuarea director de operatiuni in cadrul bursei si de ocupa de monitorizarea traderilor UBS. Datorita celor 50 de ani petrecuti pe Wall Street si a sfaturilor pertinente pe care le ofera, Cashin este o enciclopedie a pietelor financiare si este invitat la televiziunile americane de cateva ori pe saptamana.

Trimite, de asemenea, si un newsletter - Cashin’s Comments, pe care il citesc peste 100.000 de oameni zilnic. In comentariile sale, Art include o mica istorioara sau o intrebare. Multe dintre aceste intrebari sunt aproape imposibil de rezolvat, asa ca, pentru a afla raspunsul, cititorii trebuie sa astepte urmatorul numar al newsletterului.

Art Cashin a impus si traditie pe Wall Street, care este pastrata cu sfintenie. In Ajunul Craciunului, traderii se strang laolalta si canta “Wait ‘till the sun shines, Nellie”.

Se zvoneste ca este un fan mare al whiskey-ul scotian, iar pentru cine vrea sa il cunoasca personal, se stie ca prefera sa ia masa in restaurnatul Bobby Van’s Steakhouse, de langa bursa.