Pentru actiunile celor zece companii americane, societatea de brokeraj din Bucuresti Tradeville va activa in calitate de market maker, mai exact va asigura ca exista permanent cotatii la vanzare si cumparare.

Tradeville va oferi cotatii de vanzare si cumparare la o diferenta de pret de 2% fata de pretul de referinta de pe bursele americane NASDAQ si NYSE unde sunt listate cele zece actiuni americane. Prin aducerea acestor actiuni americane pe ATS-ul bursei de la Bucuresti, investitorii romani vor putea sa cumpere actiuni americane in lei si la comisioane mult mai mici.

In prezent, daca un investitor vrea sa cumpere actiuni Apple, producatorul popularului iPhone, acesta trebuie sa isi deschida cont la un broker care poate tranzactiona pe bursa americana NASDAQ, fiind obligat sa plateasa comisioane ridicate pentru fluxul de informatii si pentru ordinul de vanzare/cumparare.

Dupa ce actiunile Apple vor fi aduse la Bucuresti, romanii vor putea tranzactiona actiunile in lei si nu in dolari dupa acelasi program ca restul actiunilor romanesti de la ora 10.00 la 16.45. Ramane insa o problema pentru micii investitori: actiunile gigantilor americani sunt scumpe.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.