Echipa de fotbal si familia americana de afaceristi Glazer, care a cumparat in 2005 clubul, au vandut un total de 16,7 milioane de actiuni pentru un pret de 14 dolari pe unitate, potrivit unui comunicat transmis joi seara de Manchester United.

Volumul actiunilor plasate pe bursa reprezinta o participatie de 10% la club, iar pretul tintit in oferta era de 16-20 de dolari pe actiune.

Manchester United intra la tranzactionare pe New York Stock Exchange incepand de vineri, cu simbolul MANU.

Pretul obtinut prin listare evalueaza echipa la 2,9 miliarde de dolari, cu aproximativ 1 miliard de dolari mai mult decat clubul spaniol Real Madrid, potrivit datelor Bloomberg si Forbes.

Real Madrid, fondat in 1902, cu noua titluri Champions League in palmares, este evaluat la 1,88 miliarde de dolari, potrivit Forbes. New York Yankees, campioni de 27 de ori, valoreaza 1,85 miliarde de dolari.

Manchester United are 70 milioane de lire sterline (109 milioane de dolari) in cash, insa are datorii de 437 milioane lire, potrivit datelor de la jumatatea anului.

La cotatia de 14 dolari pe actiune la care va debuta pe bursa, Manchester va avea o capitalizare de piata de 2,29 miliarde dolari.