Bursa a inchis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri, pe o piata unde valoarea tranzactiilor derulate s-a ridicat la 30,94 milioane de lei (6,85 milioane de euro), screi Agerpres.

Tranzactiile cu actiuni au insumat 29,64 de milioane de lei (6,56 milioane de euro), iar cele mai semnificative schimburi pe Piata Reglementata au fost realizate cu titlurile MedLife (12,4 milioane de lei), Bancii Transilvania (5,18 milioane de lei) si OMV Petrom (2,33 milioane de lei).

Indicele de referinta BET, care arata evolutia celor mai lichide 10 actiuni, a consemnat o apreciere usoara de 0,01%, indicele BET-Plus, care arata evolutia celor mai lichide 37 de actiuni de la BVB, a urcat cu 0,02%, in timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor s-a depreciat cu 0,13%.

BET-NG, care reuneste 10 companii din sectorul energetic si al utilitatilor, a inregistrat o depreciere de 0,03%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,02%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investitii, a castigat 0,13%.

Presedintele Consiliului de Administratie al MedLife, Mihai Marcu, a declarat, miercuri, ca firma pe care o conduce are sansa sa intre in BET intr-o jumatate de an.

“MedLife este prima firma privata care are sansa sa intre in BET intr-o jumatate de an. Este singura care nu este in energie sau in domeniul financiar si care nu ofera dividende, ci crestere pe termen scurt. Este prima data cand romanii, fie pe retail fie firmele de pensii, cumpara cresterea unei firme antreprenoriale romanesti. Acest lucru este extrem de fin si important", a spus Marcu.

Compania a intrat miercuri la tranzactionare pe piata de capital romaneasca cu simbolul 'M', dupa ce oferta a fost subscrisa.

V4C Eastern Europe Holding V Limited, International Finance Corporation (IFC), membra a Bancii Mondiale, actionari ai MedLife, au anuntat vineri, 16 decembrie, pretul final pentru oferta lansata, acesta fiind de 26 de lei pe actiune.

Valoarea totala a ofertei este de 230 milioane lei, pentru 8,8 milioane de actiuni reprezentand 44% din numarul total. Pretul final de oferta implica o capitalizare de piata a companiei de 522,4 milioane lei. Fondul de private equity V4C a vandut intreaga sa participatie in companie reprezentand 36,25% din capitalul social, in timp ce IFC - 7,75%. Tranzactionarea la bursa, sub simbolul M, se asteapta sa inceapa pe 21 decembrie. Perioada de stabilizare pentru pretul actiunilor se va incheia nu mai tarziu de 20 ianuarie 2017.

Ca urmare a ofertei, actionarii majoritari (familia Marcu) detin 51% din capitalul social al MedLife si IFC detine cel putin 5%. Familia Marcu si IFC au fost de acord sa ofere aranjamente obisnuite de interdictie a instrainarii actiunilor pe o perioada de 6 luni.

Profitul net al Grupului MedLife a scazut cu 99,5% in primele noua luni din acest an raportat la perioada similara din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informatiile publicate pe 6 decembrie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB). In primele noua luni, Grupul a avut vanzari de peste 361,4 milioane de lei, in crestere cu 26,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.