Carlos Rodriguez-Pastor spune ca nu a vrut niciodata ca lumea sa stie cat este de bogat.

Nu mi se pare asa de important”, spune mogului peruvian, care a facut o mare parte din averea sa de 3 miliarde de dolari vanzand servicii financiare in America de Sud, unde economia sta sa explodeze.

“S-a intamplat pur si simplu. Viata mea nu s-a schimbat aproape deloc de cand m-am imbogatit”, a mai spus omul de afaceri.

Rodriguez-Pastor, 52 de ani, este doar unul dintre miliardarii despre care Bloomberg spune ca si-au construit imperii, dar ca au facut-o in cel mai discret mod.

Un alt exemplu este brazilianul Rubens Menin Teixeira de Souza, care face afaceri cu imobiliare si care si-a cumparat biletul catre imbogatire vanzand case clasei mijlocii din Brazilia, care este in plina expansiune.

Francezul Alain Taravella, de asemenea, a rezistat caderii abrupte a imobiliarelor si acum construieste mall-uri si cladiri de birouri, dar si case si apartamente.

Aceste nume nu apar in majoritatea topurilor cu cei mai bogati oameni ai lumii, iar o mare parte din averile lor au crescut in ultimii doi ani, odata cu avansul inregistrat de actiunile companiilor in care investesc.

Siegfried Meister, fondatorul pustnic al grupului german Rational AG, se bucura de succesul pe care il au actiunile companiei sale pe bursa, din mijlocul echipamentului de bucatarie pe care il distribuie in hoteluri si restaurante. Actiunile Rational AG au crescut cu 51% in ultimele 12 luni.

Un alt investotir pe bursa, Elisabeth Badinter, a profitat de cresterea cu 42% a actiunilor gigantului in advertising Publicis Groupe SA din ultimii doi ani, la bursa din Paris, in conditiile in care firma si-a extins afacerile in Asia si America Latina.

Anas Sefrioui a devenit, la randul lui, bogat, dupa ce a achizitionat o companie de imobiliare - Douja Promotion Groupe Addoha SA, in Casablanca, Maroc, in 2006. Omul de afaceri nu a fost considerat miliardar pana la inceputul lui august, cand pachetul sau de 61% din actiuni a fost evaluat la 2,3 miliarde de dolari.

Sursa foto: Bloomberg