Ioana Matache a declarat, pentru Pro TV, ca muzeul urmeaza sa fie inaugurat, in cel mai fericit caz, la sfarsitul lunii iunie.

Momentan, mai sunt lucrari in curs de finalizare, in afara de diorama (cadrul muzeului), care este deja gata.

Potrivit reprezentantului muzeului, finantarea exista, dar firma executanta mai are nevoie de putin timp pentru a termina renovarea catorva sali ale muzeului.

Astfel, termenul de inaugurare va fi astfel depasit cu aproape o jumatate de an decat cel stabilit initial.

In ceea ce priveste ancheta care se ocupa de suspiciunea asupra contractelor de renovare, aceasta s-a incheiat recent. Care au fost rezultatele? Nu s-au gasit informatii care sa confirme o eventuala finantare ilegala a renovarii muzeului national de istorie.

Lucrarile de modernizare a Muzeului Antipa au inceput in 2009 si au existat ulterior diverse nemultumiri din partea angajatilor institutiei. Acestia au reclamat deseori neglijenta muncitorilor in timpul transportarii exponatelor si "nepasarea" conducerii referitor la aceasta situatie.

Modernizarea muzeului a costat aproximativ 13 milioane de euro, fonduri asigurate dintr-un imprumut luat in 2006 al Ministerului Culturii, de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si de la bugetul de stat.