Georgia Palade van Dusen a cedat 0,66% din titlurile Fondului Proprietatea, dupa ce in ianuarie a vandut 0,26% din actiuni pentru aproximativ 3,4 milioane euro. In luna august a anului trecut, ea a vandut actiuni de 2,6 milioane de euro.

Calculata la pretul mediu din luna februarie al titlurilor FP, de 0,55 lei/actiune, valoarea pachetului cedat este de 50 milioane lei (11,4 milioane euro).

Fiica lui Nicolae Malaxa, Irina Malaxa, s-a casatorit in anul 1941 cu savantul George Emil Palade, singurul roman care a primit Premiul Nobel, pentru Fiziologie si Medicina, in anul 1974. Cei doi au plecat in 1946 in SUA, unde s-au stabilit. Ei au avut doi copii, o fata, Georgia, si un baiat, Philip.

Dupa caderea regimului comunist, nepotii lui Nicolae Malaxa, Georgia Palade Van Dusen si Philip Palade si Loreen Ellen Malaxa (sotia unui nepot decedat) - toti trei locuind in SUA- au solicitat statului roman titluri de peste 310 milioane de dolari la Fondul de despagubiri Proprietatea, in schimbul tuturor proprietatilor confiscate.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) le-a acordat in septembrie 2006 titluri de despagubire mostenitorilor industriasului Nicolae Malaxa, care au fost transformate in actiuni la Fondul Proprietatea.