La sectiunea de opinii intitulata Lex, de pe ultima pagina a publicatiei, sta scris ca vanzarea de catre guvern a argintariei de familie a fost dureroasa, dar nu la fel de dura ca taierile bugetare care au urmat pachetului de salvare de 20 miliarde de euro din 2009, incluzand reduceri mari ale costurilor sociale si o incredibila taiere cu 25% a salariilor din sectorul public.

"Medicamentul amar functioneaza. Iar acest lucru da sperante ca corespondentul mai bogat si mai occidental din Balcani, si anume Grecia, isi poate taia drumul afara din capcana bugetara in cativa ani".

Unora dintre greci nu le place sa fie considerati "balcani", dar in ciuda gloriei de care s-au bucurat anticii eleni si a unei industrii de turism mai avansate, din punct de vedere geografic si istoric Grecia este mai balcanica decat Romania.

Deficitul bugetar al Romaniei a fost de 7,4% in 2009 cand a avut nevoie de imprumutul salvator, jumatate din cat urma ulterior sa se descopere ca este gaura Greciei. Economia Romaniei s-a contractat cu peste 7% in acel an dar acum a iesit din recesiune.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.