Ponta nu este ingrijorat de evolutia cursului

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, referindu-se la maximul istoric la care a ajuns euro in raport cu leul, ca s-a reunit Consiliul de Administratie (CA) al BNR in sedinta, el exprimandu-si convingerea ca guvernatorul Mugur Isarescu are instrumentele pentru a pastra echilibrul.

"Guvernatorul BNR - azi este o sedinta a Consiliului de Adminsitratie, iar domnul Florin Georgescu a plecat acolo - sunt convins ca are toate instrumentele si toata capacitatea de a pastra acest echilibru", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, in crestere cu 1,98 bani fata de nivelul de luni, deprecierea leului temperandu-se spre jumatatea zilei ca urmare a interventiilor indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor.

Leul s-a depreciat abrupt in ultimele zile, dupa caderea Guvernului Ungureanu, jucatorii fiind ingrijorati de incertitudinile legate de masurile pe care le va adopta noul executiv. Cotatiile au atins valori maxime istorice atat vineri, cat si in sedinta de luni.

Citeste si:

Leul, la pamant. Cursul BNR a atins un nou maxim istoric, 4,4168 lei/euro, din cauza instabilitatii politice