Suma tranzactiei nu a fost data publicitatii. Mai multe surse au evocat insa o suma cuprinsa intre 550 de milioane de lire sterline si 600 de milioane de lire sterline (693-756 milioane de euro).

"Valentino este un brand care exercita dintotdeauna o mare putere de fascinatie. Am fost surprinsi de munca realizata in acesti ultimi ani de directorii de creatie Maria Grazia Chiuri si Pierpaolo Piccioli si de echipa de directori condusa de Stefano Sassi", se afirma in comunicatul emis de casa italiana, citand un reprezentant al companiei Mayhoola Investments.

"Suntem foarte satisfacuti de aceasta tranzactie", a spus administratorul delegat al casei Valentino, Stefano Sassi. "Munca depusa a condus la o crestere sensibila a cifrei de afaceri, cresterea fiind de 60% intre 2009 si 2012. Evolutia pozitiva pe care o cunoaste acum Valentino ar putea fi accelerata cu ajutorul noului actionar", a adaugat Sassi.

Valentino Fashion Group (VFG) a fost creat pe 1 iulie 2005 in urma scindarii grupului de textile Marzotto. In 2007, la 15 zile dupa ce a cumparat 30% din capitalul casei Valentino pentru 782,6 milioane de euro, fondul de investitii britanic Permira a lansat o oferta pentru restul capitalului.

In 2011, VFG a realizat o cifra de afaceri de 322,4 milioane de euro si a inregistrat un rezultat brut de exploatare de 22,2 milioane de euro. Potrivit aceluiasi comunicat, cifra de afaceri din primul trimestru al anului 2012 a inregistrat o crestere cu 23% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut.