O alta sursa a precizat ca fondatorul si CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, care a pregatit in detaliu listarea Facebook si a urmarit zilnic evolutiile bursei, va prezenta personal investitorilor oferta si va urmari indeaproape procesul de listare.

Reprezentantii Facebook au refuzat sa comenteze informatiile.

Implicarea personala a lui Zuckerberg nu era asteptata de Wall Street, in conditiile in care acesta nu a participat la o intalnire a analistilor, din martie, lasandu-i in locul sau pe seful de operatiuni din cadrul companiei, Sheryl Sandberg, si pe seful departamentului financiar, David Ebersman, mai scrie Reuters.

Prezentarea ofertei publice, in care compania isi prezinta strategia potentialilor investitori, dureaza de obicei doua saptamani. Daca prezentarea merge bine, uneori actiunile incep sa se vanda pe bursa cu cateva zile mai devreme.

Facebook a depus dosarul de listare la bursa la inceputul lunii februarie, moment in care a anuntat ca intentioneaza sa puna pe piata titluri in valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari.

Site-ul de social media cu 900 de milioane de utilizatori nu a raportat, atunci, data prevazuta a tranzactiei, care se anunta a fi cel mai important eveniment financiar al anului pentru pietele bursiere, depasind cu mult operatiunea Google din 2004 (1,67 miliarde de dolari).

La aproape opt ani de la lansarea retelei, intr-o camera de camin a Universitatii Harvard, fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, sustine ca Facebook a avut, in 2011, o cifra de afaceri anuala de 3,71 de miliarde de dolari, dubla fata de anul anterior. Castigurile au fost de 668 milioane de dolari.

Facebook nu a indicat in dosarul inaintat autoritatilor bursiere numarul de actiuni pe care intentioneaza sa le vanda sau pretul lor.

Cea mai mare retea de socializare din lume continua sa trezeasca interesul investitorilor, in ciuda rezultatelor financiare dezamagitoare din primul trimeastru, care ridica intrebarea daca Facebook isi va continua ascensiunea pe termen lung.

O sursa apropiata procesului de listare declara, saptamana trecuta, ca recentele achizitii facute de Facebook (Instagram si brevetele de la Microsoft) ar putea intarzia listarea companiei pe bursa.

Cu toate acestea, se pare ca procedurile pentru listare vor fi indeplinite pana pe 7 mai, cand va incepe prezentarea ofertei, a declarat, pentru Reuters, o alta sursa, care si-a pastrat anonimatul pentru ca nu este autorizata sa vorbeasca despre acest subiect.

“N-am mai vazut un asemenea interes pentru o oferta publica initiala de la listarea Google. Cererea investitorilor este imensa. Ma astept ca in timpul prezentarii, investitorii sa stea la coada, la usa”, a declarat Scott Sweet, de la compania de cercetare IPO Butique.