“Ne-am gandit ca titlurile americane, aduse de pe alt continent, care traverseaza o alta faza a crizei sau care chiar a iesit din criza, ar putea fi bine primite de investitori. Ne-am gandit la Facebook, care este o companie cu multi clienti si multi fani in Romania si care ar putea sa devina si investitori la aceasta companie”, a spus presedintele BVB.

Farmache a mai declarat ca suma minima care ar trebui sa fie investita in titlurile Facebook ar putea varia undeva intre 50 si 100 de dolari.

Cei care vor vrea sa cumpere titluri la Facebook nu ar trebui sa faca nimic deosebit de investitia pe bursa pentru oricare dintre actiuni. Trebuie, simplu, sa mearga la una dintre societatile de investitii financiare care sunt membre ale BVB, la brokeri. N-as putea sa spun suma minima, pentru ca depinde de blocul minim de tranzactionare care va fi, dar dupa stiinta mea titlurile americane se tranzactioneaza undeva intre 50 si 100 de dolari, care mi se pare o suma rezonabila”, a explicat Stere Farmache.

Presedintele BVB a mai declarat ca nu exclude aducerea pe bursa de la Bucuresti si a altor giganti din domeniul IT, cum ar fi Google sau Apple.

"Bursa de Valori Bucuresti se gandeste sa extinda gama de produse tranzactionabile la bursa atat pe piata reglementata cat si pe sistemul alternativ de tranzactionare. Acest demers este de a aduce de pe piata americana titluri care sa se tranzactioneze la Bucuresti. Exista deja titluri europene listate la Bucuresti. Nu exista titluri americane si intentionam sa aducem titluri americane si Facebook", declara Farmache anterior.

Potrivit Bloomberg, Facebook ia in calcul derularea unei oferte publice initiale anul viitor, pentru a atrage 10 miliarde de dolari, valoarea de piata a retelei de socializare fiind estimata la 100 miliarde de dolari.

Presedintele BVB a mai spus ca pentru potentialii invesitori, avantajele listarii Facebook la Bucuresti vor fi ca se va tranzactiona simplu si eficient pe sistemele actuale ale bursei cu costuri mai reduse.

Facebook a anuntat la inceputul acestui an ca a atras o investitie de 1,5 miliarde de dolari de la Goldman Sachs si alti investitori, compania fiind evaluata atunci, conform preturilor platite de acestia, la aproximativ 50 de miliarde de dolari.

Compania a amanat listarea pana in 2012, pentru a atrage cat mai multi utilizatori si pentru a-si creste cat mai mult vanzarile de publicitate, au declarat anul trecut surse apropiate situatiei. Facebook are peste 800 de milioane de utilizatori, dintre care 3,8 milioane din Romania.

Citeste si:

Facebook amana listarea la bursa pentru sfarsitul lui 2012. De ce vrea Zuckerberg sa mai astepte

Ce companii au vrut sa cumpere Facebook la un pret de nimic, in urma cu cativa ani. Zuckerberg le-ar achizitiona acum "la pachet"