Sima arata ca birourile WBS apartin RPH SRL ,unde el este actionar majoritar, si ca jumatate din bani s-ar recupera de aici, dar inainte asteapta plangerile penale si sumele revendicate. 

"As vrea sa dorm, e plina noapte aici, dar acum televiziunile romanesti continua sa fabuleze si cauta senzationala care nu exista si vreau sa fac cateva precizari. NU am fugit, nu ma ascund si sunt inregistrat la aceasta adresa cu nume si prenume si cu pasaportul meu valabil", se arata in noua scrisoare atribuita lui Sima, informeaza Mediafax.

El sustine ca WBS Romania nu are clienti discretionari, iar controlul CNVM va confirma ca toate conturile clientilor sunt pline cu ceea ce clientii stiu si cu actiunile lor.

Sibex casa de compensatie si depozitarul au toti banii in lei, dolari si franci si au inceput deja sa vanda dolarii in lei, iar daca vor astepta pana la sfarsitul anului, bursa va iesi pe castig chiar daca nu mai face nicio tranzactie, ci doar din castigul financiar, sustine omul de afaceri. 

"Nu uitati, capitalizarea bursiera a Sibex este de 32 milioane de roni, iar pe conturile societatii plus casa si depozitar sunt 58 de milioane roni in depozite dolari si franci. Le-as recomanda sa continue relatia cu London SE si sa nu dizolve bursa", este sfatul transmis de Sima. 

Potrivit acestuia, daca toti clientii de la WBS Holding si-ar retrage capitalul investit ar mai fi nevoie de doua milioane euro si de aproximativ doua milioane de dolari. 

"Acum, uitati-va la birourile WBS in care filmati zilnic. Ele apartin RPH SRL unde actionar majoritar sunt eu cu nume si prenume.Nu sunt ipotecate si nu exista credite la banci. Jumatate din bani s-ar recupera de aici, nu ma dau inapoi sa recuperez banii clientilor, am lista lor si toate transferurile, dar inainte astept plangerile penale si sumele revendicate. Apropos de numele vehiculate la televizor, Daniel Daianu avea 200.000 si Irina Schrotter 100.000. Nu exista zeci de milioane de euro si nici macar 10 milioane de euro. E drept, in marja am rulat si un miliard de dolari pe luna, dar Goldman Sachs iti permite marje de 0.25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni, adica uneori risti de 400 de ori suma investita", afirma Cristian Sima. 

"Nu vreau sa ma scuz ca am pierdut banii, nu caut sa-mi spal imaginea care va fi terfelita si, daca maine as veni cu 4 milioane cash, nici nu vreau sa spun «ati semnat, v-asi asumat riscul, am pierdut asta e, desi asta ar fi calea cea mai usoara si comoda pentru mine. Nu vreau sa candidez pentru ca nu m-ar alege nici mama acuma, nu vreau sa sprijin pe nimeni din clasa politica, nu e nicio conspiratie. Vreau sa urlu adevarul, sunt un Ronin, adica singuratic si voi muri ca un Ronin. Nu ma spijina nimeni acasa, nimeni nu stie unde sunt, desi nu ma ascund, la urma urmei nu exista nicio plangere si niciun mandat. Povestea e lunga si fara amanunte, va fi ciopartita, deja si ceea ce am spus pana acum va fi aruncat in derizoriu. Ajungand in distress financiar si fiind atacat puternic de sifuri, care nu doreau sa-mi iasa colaborarea cu LSE, am cerut ajutorul lui Catalin Predoiu (singurul politician roman pe care-l cunosc de o cinste impecabila, singurul care a intrat in politica bogat si a iesit sarac, singurul patriot din politica romaneasca si va voi dovedi asta cu lux de amanunte) Catalin m-a dus la Viorel Hrebenciuc", se mai arata in scrisoare.

Cristian Sima, fostul director al Bursei din Sibiu, care nu a mai putut fi contactat de la 1 octombrie, a sustinut in prima scrisoare trimisa joi noaptea si citata de Mediafax ca mai are 2.500 de franci si trei carti de credit blocate, iar avionul care traverseaza Atlanticul ii creeaza o ciudata senzatie de pace.

"Desi lungimea funiei este aceeasi cu inaltimea ghilotinei, onoarea trebuie sa redevina o virtute, sa-si recapete valoarea de piata; altfel, «oamenii de onoare» asa cum se autodenumesc mafiotii, vor ajunge sa fie mai numerosi decat oamenii onorabili. Nu ma pot defini nici «om de onoare» si cu atat mai putin onorabil. Avionul care traverseaza Atlanticul imi creeaza o ciudata senzatie de pace si liniste, toata lumea a adormit brusc, lasandu-ma parca sa-mi hotarasc singur sfarsitul. Decizia finala e luata. As vrea sa fiu un razboinic Ronin, dar nu sunt. Sunt singur si am nevoie de timp mai mult decat am nevoie sa traiesc (...) Cand va izbucni scandalul, toti ma vor acuza ca am fugit cu zeci de milioane de dolari in cine stie ce insula din Pacific", ar fi spus Cristian Sima, intr-o scrisoare catre Hotnews.

Cristian Sima adauga ca ar avea nevoie de cel putin doua luni pentru a asterne pe hartie tot ceea ce a trait, nu doar in ultimele patru luni, ci mai ales in ultimii 51 de ani. 

"Am 2.500 de franci, trei carti de credit care sunt blocate din lipsa de fonduri si un cont in bursa la GS de 10.000 de euro, cu care trebuie sa castig ca sa reusesc sa supravietuiesc doua luni pentru a scrie. Moral sunt responsabil in totalitate de pierderile clientilor, desi au semnat ca isi asuma riscul, dar oare moral sunt responsabil si de castigurile de pana acum? Am fost mereu un luptator si cred si acum ca lucrurile s-ar fi putut salva, dar mi-era imposibil sa-mi continuu ipocrizia pentru a satisface o lacomie generala a clientilor, lacomie pe care am exploatat-o la maxim in demersul meu de a le castiga increderea si respectul", a mai spus Cristian Sima. 

Cristian Sima a afirmat ca are nevoie sa-si spuna adevarul ,"sa-l urle", indiferent de ce se va intampla dupa aceea, insa mai intai este impetuos necesar sa-si recunoasca greselile. 

"Voi plati pentru ele cu demnitate.Soarta mi-a dat enorm pana acum si e normal sa mi se ceara dublu, totdeauna platesti cu dobanda mare", a afirmat el, adaugand ca pentru a intelege tot ce s-a intamplat din 2008 si pana azi e nevoie sa descrie personajele pe indelete si evenimentele cu lux de amanunte, atat cat ii va permite "timpul pe care tot aceste personaje" i-l vor acorda. 

In scrisoare el mai spune ca a avut "doi ani de gratie divina" si ca tot ce a incercat in 2007 si 2008 i-a "iesit perfect". 

"La sfarsitul lui 2006 am crezut ca sistemul financiar global se va prabusi cu o viteza ametitoare. Am actionat in consecinta. Am suferit pana la 1 noiembrie 2007, zi in care bursele americane au inceput sa cada ireversibil. In 2007 eram membru in CA al BVB si ma luptam cu toata lumea pentru a introduce vanzarile short si futures-ul pe indice, trebuia creata urgent posibilitatea pentru investitori de a se proteja impotriva unui crah. Nu am reusit. Am demisionat si mi-am vandut actiunile lui Morgan Stanley pentru 10 milioane de lei", a continuat Cristian Sima.

Cristian Sima sustine ca la finele anului 2007 a fost contactat de Marian Dinu, fost presedinte al Comitetului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, fost presedinte Alpha Bank Securities si "fost atasat de atasat la ambasada Romaniei de la Moscova in vremea puterii populare si un «om de onoare»" si de Alexandru Elian, fost presedinte al firmei de brokeraj Delta Valori Mobiliare "si el un «om de onoare» dar din partea lui Meyer Lansky". 

"Cei doi voiau sa scape de Stere Farmache si Dan Paul de la BVB si aveau nevoie de mine ca sa reusim un puci pentru a schimba conducerea si a face din BVB o bursa europeana. Am convocat AGA pentru revocarea CA, am strans voturile necesare (pentru a avea voturile lui Daniel Tepes a trebuit sa-i cumpar la pret maxim 10% din actiunile de la Sibex si asa am devenit actionar la Sibiu)si...in momentul votului Dinu si cu Elian au votat contra mea, desi ei au fost primii initiatori si ei pregatisera si documentele pentru AGA. Tradare, tradare, dar sa stim si noi. Din acel moment am inceput sa mint sau, daca vreti, sa coafez realitatea. E doar o precizare temporala, nu o scuza", mai spune el.  Sima mentioneaza si ca in anii 2007 si 2008 a iesit si din investitiile imobiliare "atat cat am reusit sa vand, oricum cea mai mare parte".  "In toate afacerile in care am intrat am atras prieteni si cunoscuti. Aveam nevoie sa fac oamenii sa castige pentru a fi adulat dupa aceea. Evident, tot ce s-a vandut din imobiliare in profit a fost partea clientilor (doar spusesem la tv ca trebuie vandut tot) ce a ramas a fost partea mea si o am si in ziua de azi. Multi din cei ce reclama pierderile de azi au castigat mult mai mult atunci, dar au uitat. Un client care castiga nu spune nici macar nevestei, cel care pierde te spurca in piata publica. Pentru a putea exploata lacomia ai nevoie de un raport cu banii de totala indiferenta. Nu am cumparat niciodata o masina mai scumpa de 30.000 de euro, locuiam pana in decembrie intr-un apartament comunist de pe Dorobanti si de atunci intr-un alt simplu apartament de doua camere (apropos ... mult vehiculata casa in Elvetia e cu chirie). Sunt si astazi convins ca singura avere pe care o poti lua cu tine oriunde e capul si experienta. Daca voi mai fi liber peste doua luni, sper sa dovedesc din plin ce am afirmat mai sus", a continuat el. 

Cristian Sima spune ca s-a orientat spre Bursa de la Sibiu pentru a face din aceasta o bursa europeana. 

"Iesit puternic ciufulit din luptele de culise de la BVB si ajuns fara voia mea actionar semnificatic la Sibiu, mi-a incoltit ideea de a realiza ceea ce nu am reusit la Bucuresti... o bursa europeana. Imi plac luminile rampei si cred ca, si acum, ca si atunci, la inceputul aventurii, nu am inteles pana unde pot sa vorbesc. Dar, orice Ronin are dreptul la un ultim strigat, eu de ce nu as avea? Pentru a intelege tot ce s-a intamplat din 2008 si pana azi e nevoie sa va descriu personajele pe indelete si evenimentele cu lux de amanunte, atat cat imi va permite timpul. Timpul pe care tot aceste personaje mi-l vor acorda. Daca acest serial se va intrerupe inainte de termen, va rog sa nu cumva sa speculati pe seama vreunui nume pomenit aici. Orice potrivire de nume si fapte e total intamplatoare", a adaugat el. 

Fostul director al Bursei din Sibiu afirma ca nu vrea sa se creada ca se justifica pentru pierderile din bursa aruncand noroi in jur. 

"Vreau doar sa povestesc cum am ajuns aici si mai ales, cum voiam sa ies. Pentru a calma un pic lucrurile vreau sa va spun ca WBS Holding nu a avut niciodata mai mult de 60 de clienti, toti au acceptat riscul, multi au retras deja o mare parte din capital si altii au retras chiar mai mult decat au depus. Toata vina pentru situatia in care s-a ajuns imi apartine. Eu mi-am asumat toate riscurile, eu am luat toate deciziile, niciun angajat nu e raspunzator pentru nimic. Nimeni nu e vinovat in afara de mine, nici CNVM-ul, nici clasa politica , nici «oamenii de onoare», nici onorabilii clienti. Am nevoie sa spun insa tot adevarul pentru ca sistemul financiar politic de la noi si nu numai sa fie inteles. Nu am niciun ban ascuns, dar evident am o responsabilitate morala pe care mi-o asum in totalitate. Si undeva, intr-un colt ascuns, mai cred inca ca toata lumea isi va recupera capitalul ....nu si asteptatul profit", a incheiat Cristian Sima. 

Pe data de 24 septembrie Cristian Sima a vandut pachetul de actiuni de 9% pe care il mai detinea la firma Media Bit Software SRL din Bucuresti, care opereaza site-ul de stiri hotnews.ro. Cel care a cumparat este Razvan Corneteanu, fost director al Adevarul Holding. 

Cristian Sima, revocat miercuri din functiile de presedinte CA si director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat din 1 octombrie si, potrivit unor zvonuri din piata de capital, ar fi disparut cu banii unor clienti care tranzactionau pe piete externe printr-o firma detinuta de el.