Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante companii europene a coborat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare, transmite Reuters. 

FTSEurofirst 300 a coborat cu 1,7% de la inceputul saptamanii si ar putea inregistra cea mai indelungata perioada de scadere din noiembrie 2011. 

"Exista temeri, pe care le impartasesc, ca revenirea economica mondiala este neuniforma, cu probleme la periferia zonei euro si cu incetinirea unor foste motoare ale cresterii economice, precum China. Nu as spune ca vorbim despre o corectie profunda a burselor, insa pietele asteapta urmatorul catalizator de crestere", comenteaza directorul de strategie al Baader Bank, Gerhard Schwarz

Indicele PMI din China a relevat joi scaderea activitatii industriei manufacturiere chineze in martie pentru cea de-a cincea Luna consecutiv, alimentand temerile privind incetinirea cresterii economice si scaderea cererii pentru materii prime, in special metale. 

Bursele din Asia au inchis aproape in stagnare, pierzand cresterile din prima parte a zilei dupa publicarea datelor privind industria chineza. 

Principalii indici ai bursei de la New York au inchis miercuri in scadere cu pana la 0,4%, din cauza sectorului energetic, insa cresterile din sectorul inaltei tehnologii au sustinut piata Nasdaq, care a crescut cu 0,4%.