Preluarea mandatului este conditionata de avizarea lui Cionga de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

La inceputul anului 1998, Cionga a fost numit director general adjunct la compania de brokeraj Raiffeisen Capital and Investment, iar apoi a fost promovat director general la Raiffeisen Financial Advisors (RFAR). El a condus RFAR pana la inceputul anului 2004, cand s-a intors la Raiffeisen Capital and Investment pe postul de director general adjunct pana in 2007.

In 2007, a fondat AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat in consilierea focalizata pe fuziuni si achizitii (M&A) devenind managing director al firmei, pe care o conduce impreuna cu partenerii sai.

El a lucrat la multiple proiecte de M&A si a participat la mai multe privatizari atat pe partea vanzatorului, cat si pentru cumparator, precum si in mai multe tranzactii din piata de capital.

Cele mai cunoscute proiecte de M&A ale sale au fost Monopoly (1999,2005), Continental Hotels (2007) si NetCity (2011).

Proiectele principale de privatizare au fost reprezentate de oferta publica initiala a Transelectrica (2006), Sidex si Petrotub (2002), Siderurgica Hunedoara si Tepro Iasi (2003). El a participat si la oferta publica initiala derulata de Flamingo in 2005.

Apoi, in 2011, el a condus echipa locala a consortiului care a intermediat oferta secundara prin care statul a vrut sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom, operatiune care insa a esuat.