Actiunile Facebook sunt tranzctionate la cel mult 76 de dolari pe unitate, investitorii facand eforturi sa puna mana pe pachete cat mai consistente inainte de o eventuala oferta publica initiala.

Analistii anticipeaza ca listarea Facebook la bursa va fi cea mai mare oferta publica initiala din sectorul IT de la cea efectuata de Google in 2004, de 1,67 miliarde de dolari.

Companiile care au adus recent inovatii in online, precum Facebook sau Twitter, intarzie ofertele publice initiale deoarece percep situatia actuala de pe pietele financiare drept o perioada slaba.

Facebook, companie sustinuta de mai multe de firme de capital de risc si fonduri de investitii si controlata de Mark Zuckerberg, a sugerat ca se va lista la bursa cel mai devreme in anul 2012. Angajatii si actionarii sunt insa liberi sa-si vanda participatiile inainte de oferta publica daca vor rapid lichiditati si considera ca pot obtine un pret bun.

Astfel, investitorii care vor sa cumpere devreme pentru a profita de cresterile in valoare care vor surveni, cel mai probabil, listarii la bursa beneficiaza de oportunitati de a intra in actionariat daca fac oferte suficient de tentante angajatilor sau altor actuali actionari.