La sediul firmei, clientii au inceput sa-si retraga banii. Printre ei si Dumitru Ceraceanu, fost senator dar si director al unei mari companii de asigurari. Avea actiuni de aproximativ 10.000 de euro prin WBS Romania, pe care acum trebuie sa le mute in alta parte.

''Am recuperat tot. Eu n-am avut bani cash decat foarte foarte putini. In general eu am fost foarte multumit, am dat ordine prin telefon, n-am jucat luna de luna cum fac altii. O data, de doua ori pe an, am vandut, am cumparat", a spus Dumitru Ceraceanu.

O alta clienta n-a fost la fel de norocoasa. Asa ca a depus o plangere pentru ca sustine ca nu isi poate recupera banii din conturile WBS.

Firma are 15 zile la dispozitie sa le returneze banii clientilor, iar apoi trebuie sa isi schimbe domenilul de activitate, deoarece nu va mai avea voie sa faca afaceri pe bursa din Romania.

In total 164 de clienti au de recuperat 640.000 de lei bani cash, dar si actiuni care la sfarsitul lunii septembrie valorau 15 de milioane de euro.

In urma controlului, cei de la CNVM au descoperit ca Sima semna transferuri bancare, desi nu avea dreptul, dar si ca WBS Romania a desfasurat tranzactii de peste 3 milioane de lei pe care nu le-a trecut in contabilitate.

Cristian Sima
a fost amendat cu 50.000 de lei si nu mai are permisiunea sa lucreze la bursele romanesti timp de cinci ani. In aceeasi situatie este si Anca Bunea, sefa WBS Romania.