De asemenea, una din cinci companii (21%) a avut dificultati la recrutare din cauza ca persoanele chemate la interviul de angajare isi doreau un salariu mai mare decat cel oferit pentru pozitia respectiva.

Studiul arata ca, in situatia economica actuala, in care companiile vor un grad ridicat de eficienta cu resurse putine, angajatorii prefera sa mai astepte pana gasesc candidatii potriviti. Specialistii avertizeaza insa ca o astfel de strategie ar putea afecta loialitatea anga­jatilor pe termen lung.

"Cei mai buni angajati sau «personalul talentat» sunt notiuni care azi inseamna altceva fata de anii '90. Organizatiile care nu adapteaza modul de relationare cu acestia nu vor putea fi magnetul care sa atraga indivizi cu un potential uman ridicat, ci vor fi doar martorii mobilitatii acestora. Este un fenomen care se simte deja in Romania si care va incepe sa-si produca efectele, chiar daca oferta de locuri de munca este in continuare limitata", a spus Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Cu toate acestea, mediul privat a facut peste 100.000 de noi angajari de la inceputul anului, numarul de salariati ajungand la 4,2 milioane la finele lunii septembrie.

Citeste continuarea pe www.zf.ro