Protestele de la Parlament au capatat si accente de violenta! Cativa sindicalisti au incercat sa forteze poarta de acces in Palatul Parlamentului, dinspre Parcul Izvor. Ei au tras de gard si au aruncat cu apa in jandarmii si politistii care pazesc zona din curtea institutiei si care au incercat sa-i opreasca.

Incidentul a fost stins la scurt timp de la declansare. In jurul pranzului insa, aproximativ 40 de protestatari cu fetele acoperite, imbracati in pelerine rosii si cu coifuri rosii au aparut la intrarea spre Camera Deputatilor purtand tepe negre in care au infipt manechine cu fetele si numele ministrilor cabinetului Boc, carora le-au dat apoi foc.

Cateva mii de sindicalisti s-au strans la toate intrarile in Palatul Parlamentului. Liderii celor cinci centrale sindicale spuneau ca vor aduna, astazi, in jurul Casei Poporului, aproximativ 20.000 de persoane care vor protesta intre orele 9.00 – 16.00.

In acelasi timp, membri ai confederatiilor sindicale au asistat la lucrarile Legislativului si au urmarit, in calitate de invitati, derularea tuturor procedurilor de vot din balcoanele salii de plen. Participantii de afara au putut urmari pe ecrane desfasurarea actiunilor din Palatul Parlamentului. Unul dintre cele patru monitoare a fost spart insa de protestatari.

Parlamentarii au votat, astazi, motiunea de cenzura impotriva Guvernului,Opriti genocidul social!”, depusa de PSD dupa ce Executivul si-a asumat raspunderea pe legea care prevede taierea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Desi Guvernul are majoritate in Parlament, opozitia ar mai avea nevoie de doar 20 de voturi in favoarea motiunii, pentru demiterea Guvernului.