Ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, s-a intalnit joi cu presedintele ANOFM, Elvira Andronescu. Cei doi au decis infiintarea unui grup de lucru care sa identifice "masuri de preconcediere", arata Ministerul Comunicatiilor, intr-un comunicat, informeaza Mediafax.

Astfel, in perioada urmatoare fiecare filiala postala va transmite o lista cu angajatii concediati catre centrele teritoriale judetene ale ANOFM.

Dupa inregistrare, oficiantii, factorii postali si cartatorii vor intra in programe specializate de informare, consiliere si mediere pentru identificarea unui loc de munca.

"Specialistii ANOFM vor cauta sa-i includa pe cei ramasi fara loc de munca in proiecte care se afla deja in derulare", se spune in comunicat.

Cele 511 persoane, disponibilizate de Posta Romana conform acordului cu FMI, vor primi salarii compensatorii, in functie de vechime.

"In cursul acestui an, Posta Romana nu va face alte concedieri", se precizeaza in comunicat.

Compania este controlata de Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%. Operatorul postal a consemnat anul trecut pierderi de 4,3 milioane euro, in scadere cu 85% comparativ cu 2010.