Harry Glaser, fost  manager de productie la Google, are cateva sfaturi pentru angajatii Facebook, care decid sa plece din companie pentru „ceva mai bun”. Ar fi de preferat sa parcurga cei sapte pasi care le asigura un „Adio linistit”, noteaza Glaser.

1. Inainte de plecare, angajatii ar trebui sa se imprieteneasca cu cat mai multi oameni din interiorul companiei. Probabil la un moment dat vor dori sa-si deschida propriul business si vor avea nevoie de ingineri sau designeri. Iata motivul pentru care ar trebui sa intretina o relatie buna cu cat mai multi specialisti.

2.  Nu ar trebui sa rateze nicio intalnire in ultimele zile petrecute in companie. Cunoscand cat mai multe persoane din diverse domenii, nu neaparat ingineri sau specialisti in diversi, va conta foarte mult in viitoarele relatii.

3.  Ar trebui sa invete cat mai mult, chiar daca acest lucru nu le ofera sansa de a avansa in cadrul Facebook. "Dupa ce pleci de la Facebook nu va conta nivelul pe care l-ai atins in companie", spune Glaser. Ceea ce conteaza insa pe mai departe sunt abilitatile de inginerie si de vanzari pe care acestia le-au dobandit in cadrul companiei.

4. Ar trebui sa patrunda intr-o zona noua de activitate, sa aiba de-a face cu o echipa de oameni puternici, de unde sa invete cat mai multe lucruri noi. Ar putea sa-i ajute in urmatoarele experiente din afara companiei. 

5.  Cheia succesului consta in creatie si nu in iteratie. Fotografiile postate pe Facebook au parut mult mai interesante si mai inovatoare decat orice alt produs de management care sa rezolve o mica chestiune in cadrul unei companii.

6.  Sa economiseasca atat cat pot. Facebook isi plateste angajatii extrem de bine, dar daca acestia sunt pe cale sa-si inceapa propria afacere, ar trebui sa se asigure cu privire la resursele financiare de care dispun.

7. „Nu va asteptati sa fiti acolo pentru totdeauna”, ii sfatuieste Glaser pe cei care lucreaza pentru Mark Zuckerberg. Mai degraba sa plece sa lucreze la un start-up sau o alta companie.