La Slatina, s-au pus miercuri la bataie 400 de locuri la cules de capsuni in Spania. 1.800 de romani s-au inscris la preselectie. Unii s-au instalat inca de marti. Elena Amzulescu spera si ea sa prinda trenul pentru ca de sapte ani este somera si s-a saturat. Are 47 de ani, dar nu se da in laturi de la munca grea.

Lumea pleaca insa din toate domeniile. In ultimii trei ani, 8.800 de asistente au fugit unde au vazut cu ochii. Dupa 15 ani in sistemul medical romanesc, Maria Ghiban se muta in Anglia pentru un salariu de patru ori mai mare.

Marea Britanie este in top cu oferte de munca pentru 2011, alaturi de Grecia, Germania, Italia, Cipru, Elvetia, Austria si, nu in ultimul rand, Insulele Caraibe.

Daca Insulele Caraibe sunt cele care v-au atras atentia, aflati ca cele mai multe locuri de munca sunt pentru cadrele medicale. Totusi, daca ne uitam cu atentie, vedem ca in afara de doctori sunt oferte si pentru dansatoare profesioniste si pentru hostess.

Divertismentul este, de altfel, un domeniu in care multi si-au gasit scaparea mai ales daca s-au angajat in restaurante sau pe vasele de croaziera.

Daca sunteti interesati de un astfel de loc de munca aflati ca procesul de recrutare abia a inceput. Cel putin pana la sfarsitul lunii martie se vor face angajari pentru sezonul primavara-vara 2011.