Pe "fluturasul" de salariu al ministrului Attila Cseke apare suma de 5.361 de lei, in vreme ce secretarul adjunct a castigat aproape dublu - 9.739 de lei.

Secretarul general al ministerului, a castigat 7.693 de lei. In total, la Ministerul Sanatatii, sunt 14 angajati care castiga mai bine decat ministrul Attila Cseke.

Patru dintre soferii angajati la acest minister au venituri de peste 2.000 de lei, o suma care ii face invidiosi pe angajatii altor ministere, precum cei de la Ministerul Mediului. Acolo, salariul unui referent pleaca de la 498 de lei si ajunge la 823 de lei, in vreme ce un sofer castiga 1.080 de lei.

In Ministerul Mediului, salariul maxim apartine ministrului Laszlo Borbely, care castiga 5.361 de lei lunar, ca si colegii sai de cabinet.

Disfunctii se observa si la Metrorex, acolo unde Gheorghe Udriste, directorul general al companiei, are un salariu net lunar de 4.694 de lei pe luna, in timp ce directorii din subordine (comercial, economic, explorare, infrastructura sau tehnic) au salariile cuprinse intre 6.102 lei si 6.350 de lei.

Citeste articolul complet in Ziarul Financiar