Potrivit unui sondaj realizat de monster.com, anul trecut mai mult de o treime dintre angajati s-au lasat antrenati intr-o relatie afectiva cu un coleg de munca.

Iar dintre acestia, 12% chiar s-au casatorit cu colegul cu care au format un cuplu.

Legat de relatiile de dragoste la locul de munca, specialistii au diferite pareri.

In timp ce unii sustin ca sunt riscante si ca pot crea probleme la birou, mai ales daca intre cei doi este o relatie de subordonare, altii sunt de parere ca n-ar trebui sa existe nicio problema, atata timp cat relatia respectiva se cladeste pe sentimente si nu pe interes – de exemplu pentru a obtine o promovare.

Oricum ar fi, chiar daca nu iti intalnesti jumatatea la birou, un coleg sau un client iti poate prezenta “alesul”. Iata mai jos cinci dintre ocupatiile care te pot aduce fata in fata cu jumatatea ta, avand in vedere ca in aceste meserii intri in contact cu foarte multi oameni.

1. Trainer personal

In sala de gimnastica iti cunosti clientii “mai bine” decat intr-un birou, imbracati la costum si cu cravata. Avand in vedere ca intri in contact cu o multitudine de tipologii de oameni, este foarte probabil ca alesul tau sa fie printre ei. Specialistii te sfatuiesc totusi sa astepti ca celalalt sa faca primul pas. Altfel, ai putea fi respins si, in acest fel, ti-ai pierde si clientul.

2. Recrutor

Fie ca intra in contact cu candidatii pentru un job, fie ca participa la evenimente din industria resurselor umane, pentru a-si face contacte, recrutorii intalnesc tot felul de oameni. Si cu scuza ca pune intrebari strict in interes profesional, specialistul in resurse umane poate strecura si intrebari care sa-l faca sa cunoasca mai bine persoana pe care o interogheaza. Cei care lucreaza in bransa spun ca multi dintre ei si-au cunoscut partenerii de viata la interviurile de angajare.

3. Agent de vanzari

Nevoiti sa alerge toata ziua ca sa-si vanda marfa, agentii de vanzari fac parte din alta categorie profesionala care intra in contact cu o multime de oameni. Iar cine convinge pe cineva sa cumpere ceea ce vinde, cu siguranta va reusi sa-l convinga si ca este dragostea vietii. Totul trebuie facut insa cu cea mai mare discretie.

4. Consultant in management

Consultantii sunt recunoscuti pentru lucrul pentru program si pentru faptul ca stau foarte mult timp departe de casa. Pe de alta parte, intalnirile lungi cu clientii duc, de multe ori si la discutii mai intime, despre viata personala. Acesta poate fi inceputul unei frumoase prietenii, care poate dura chiar si toata viata!

5. Administrator pe retelele sociale

Daca ai fost desemnat de sef sa te ocupi de popularizarea activitatii firmei pe retelele de socializare, gen Facebook sau Twitter, ai si mai multe sanse sa cunosti o gramada de oameni, atat online, cat si in persoana. In aceasta situatie pot aparea ceva probleme legate de identitatea si seriozitatea celor pe care ii cunosti pe internet, dar lucrurile se clarifica la prima intalnire fata in fata.